Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam fajne i pyszne ciasto z truskawkami
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 73
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 72
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 102
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 46
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 73
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 72
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 102
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 46
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dajemy na stolnicę lub do większej miski i wyrabiamy ciasto.Ciasto dzielimy na dwie części.jedną wkładamy do lodówki a drugą wylepiamy dno naszej foremi.U mnie była foremka kwadratowa 26cm.nakłuwamy ciasto widelcem.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,następnie stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy.Chwilkę ubijamy aż piana będzie błyszcząca.Następnie wsypujemy po łyżce budyniu w proszku i dalej miksujemy.Później wlewamy pomału olej i mieszamy do połączenia się skladnikow.Gotową piankę wylewamy na ciasto.Na piance układamy owoce u mnie truskawki przekrojone na połówki.Na górę ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałą schłodzoną część ciasta.Wkładamy do nagrzanego 180C piekarnika i pieczemy 55 min.Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.SMACZNEGO :).