Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam fajne i pyszne ciasto z truskawkami
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 115
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 209
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 33
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 115
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 209
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 33
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dajemy na stolnicę lub do większej miski i wyrabiamy ciasto.Ciasto dzielimy na dwie części.jedną wkładamy do lodówki a drugą wylepiamy dno naszej foremi.U mnie była foremka kwadratowa 26cm.nakłuwamy ciasto widelcem.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,następnie stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy.Chwilkę ubijamy aż piana będzie błyszcząca.Następnie wsypujemy po łyżce budyniu w proszku i dalej miksujemy.Później wlewamy pomału olej i mieszamy do połączenia się skladnikow.Gotową piankę wylewamy na ciasto.Na piance układamy owoce u mnie truskawki przekrojone na połówki.Na górę ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałą schłodzoną część ciasta.Wkładamy do nagrzanego 180C piekarnika i pieczemy 55 min.Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.SMACZNEGO :).