Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste w wykonaniu ciasto z truskawkami polecam przepis
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 135
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 135
Składniki
Ciasto ;Oddzielam białka od żółtka bialka odstawiam na później , następnie make mieszam z proszkiem do pieczenia dodaje cukier i cukier waniliowy oraz zóltka i margarynę zagniatam ciasto. Gotowe ciasto dziele na dwie części większą i mniejszą. Mniejszy kawałek ciasta wstawiam do zamrażarki by sie przymroził i można go było ścierać później na tarce, większy kawałek na czas dalszych przygotowań wkradam do lodówki .
Beza ;Białka ubijam z odrobina soli pod koniec dodaje parciami cukier ubijam a na sam koniec wsypuje budynie całość łącze i pianka budyniowa gotowa .
Na dno blachy wylodzonej papierem do pieczenia wykladam większy kawałek ciasta ,blacha 28 cm. Placek podpiekam 10 minut w 200 stopniach na środkowej półce. Na podpieczone ciasto wykladam bezę a na nią polówki umytych truskawek następnie na wierch ścieram przymrożony kawałek ciasta na tarce o grobach oczkach.
Cisto wstawiam do nagrzanego piekarnika na środkowa półka i piekę 35 minut w 200 stopniach bez termo obiegu .Po upieczeniu ciasto zostawiam do całkowitego ostudzenia.
Ciasto jest bardzo pyszne polecam zrobić a po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego