Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu mniammmm....
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto dodając ewentualnie więcej mąki lub śmietany-zależy czego wymaga ciasto. Schłodzić w lodówce jakieś 30 minut.Trzy równe blachy wyłożyć papierem i wykleić ciastem.
Na patelni rozpuścić margarynę, cukier i miód.Dodać słonecznik. Chwilę podsmażyć i wyłożyć równomiernie na jeden placek.Następnie upiec placki w temp 180 st.C każdy na złoty kolor.Przy czym ten ze słonecznikiem trzeba piec ciut dłużej-aż brzegi słonecznika zrobią się lekko brązowe.
Przygotować masę nr 1. Z mleka, mąki i cukru ugotować budyń.Zdjąć z ognia i odczekać 5 minut.Po tym czasie wmieszać olejek migdałowy i pół kostki miękkiego masła.Gorącą masę wyłożyć na jeden placek, przykryć od razu drugim.Następnie wyłożyć marmoladę i przykryć plackiem z zapieczonym słonecznikiem.Smacznego:)