Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kruche z nutką cynamonu, orzechami i żurawiną są wyśmienite. Szybkie i bardzo łatwe do zrobienia. Do ciasta zamiast puree z dyni można dodać 3 żółtka i 2 łyżki gęstej śmietany. Zamiast cynamonu można dodać gotową przyprawę do szarlotki, jest wyśmienita.
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13776
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 733
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1656
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1285
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13776
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 733
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1656
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1285
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, ekstrakt waniliowy i puree z dyni, szybko zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować na grubość 0,5 cm, oprószyć mielonym cynamonem. Posypać posiekanymi orzechami i żurawiną.
Zwinąć jak roladę, zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki na 10 minut.
Schłodzone ciasto ostrym nożem pokroić na 1 cm krążki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem wymieszanym z cukrem waniliowym. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 15 minut.