Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często przed Świętami szukamy sprawdzonych przepisów na ciasteczka, które nas nie zawiodą, gdy na ostatnią chwilę, tuż przed pierwszą gwiazdką odpalimy nasz piekarnik. Otóż mam dla Was wspaniałe ciasteczka, które pięknie trzymają swój kształt oraz są wyjątkowo kruche i smaczne. Można je przełożyć - jak ja - kremem lub udekorować lukrem czy polewą.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 7
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 18
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1982
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 27
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 7
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 18
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1982
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 27
Składniki
Wszystkie składniki na ciasteczka (poza lemon curd lub dżemem) zagniatamy ręcznie lub mikserem na gładkie ciasto. Układamy z niego kulę, obwijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 mm i wycinamy dowolne kształty za pomocą foremek. Wykrojone ciasteczka układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy kolejno przez 8-10 minut w temperaturze 180°C. Upieczone ciasteczka zostawiamy do wystudzenia. Można je już lukrować i dekorować lub przełożyć lemon curdem lub innym kremem czy dżemem i obsypać cukrem pudrem. Smacznego! :-)
Przepis na lemon curd: https://smaker.pl/przepis-lemon-curd-krem-cytrynowy,155876,ugotujiprzetestuj.html