Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często przed Świętami szukamy sprawdzonych przepisów na ciasteczka, które nas nie zawiodą, gdy na ostatnią chwilę, tuż przed pierwszą gwiazdką odpalimy nasz piekarnik. Otóż mam dla Was wspaniałe ciasteczka, które pięknie trzymają swój kształt oraz są wyjątkowo kruche i smaczne. Można je przełożyć - jak ja - kremem lub udekorować lukrem czy polewą.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Wszystkie składniki na ciasteczka (poza lemon curd lub dżemem) zagniatamy ręcznie lub mikserem na gładkie ciasto. Układamy z niego kulę, obwijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 mm i wycinamy dowolne kształty za pomocą foremek. Wykrojone ciasteczka układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy kolejno przez 8-10 minut w temperaturze 180°C. Upieczone ciasteczka zostawiamy do wystudzenia. Można je już lukrować i dekorować lub przełożyć lemon curdem lub innym kremem czy dżemem i obsypać cukrem pudrem. Smacznego! :-)
Przepis na lemon curd: https://smaker.pl/przepis-lemon-curd-krem-cytrynowy,155876,ugotujiprzetestuj.html