Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ciasta nie ma ale za to są pyszne tarteletki z musem czekoladowym i jagodami. Mus jakiego użyłam to gotowa mieszanka, którą miesza się z mlekiem i chłodzi.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10317
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5299
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12759
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10317
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5299
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12759
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4521
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w robocie z nożami do siekania. Połączyć je a potem szybko zagnieść i zawinąć ciasto w folię spożywczą. Schować je do lodówki na godzinę. Mleko zmiksować z proszkiem na mus do zgęstnienia, przełożyć do rękawa cukierniczego, zakładając dekoracyjną końcówkę i schować mus do lodówki na dwie godziny. Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm posmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Schłodzone ciasto podzielić na 6 części, rozwałkować na placki i wyłożyć nimi foremki a potem nakłuć ciasto widelcem. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Upieczone spody wyjąć z foremek i wystudzić. Potem spody napełnić musem i posypać jagodami a na koniec udekorować dowolną miętą ( u mnie cytrynową ).