Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ciasta nie ma ale za to są pyszne tarteletki z musem czekoladowym i jagodami. Mus jakiego użyłam to gotowa mieszanka, którą miesza się z mlekiem i chłodzi.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2968
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 276
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 66
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1858
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12691
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2968
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 276
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 66
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1858
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12691
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w robocie z nożami do siekania. Połączyć je a potem szybko zagnieść i zawinąć ciasto w folię spożywczą. Schować je do lodówki na godzinę. Mleko zmiksować z proszkiem na mus do zgęstnienia, przełożyć do rękawa cukierniczego, zakładając dekoracyjną końcówkę i schować mus do lodówki na dwie godziny. Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm posmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Schłodzone ciasto podzielić na 6 części, rozwałkować na placki i wyłożyć nimi foremki a potem nakłuć ciasto widelcem. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Upieczone spody wyjąć z foremek i wystudzić. Potem spody napełnić musem i posypać jagodami a na koniec udekorować dowolną miętą ( u mnie cytrynową ).