Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciacho.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12283
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1515
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 117
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12283
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1515
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 117
Składniki
Przygotuj tortownicę o średnicy 25 cm
Masło roztopić, nie doprowadzać do wrzenia. Przestudzić, tak żeby było cały czas płynne. Dodać trzy żółtka, 1/3 szklanki cukru, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać najlepiej łyżką, następnie ręką. Powinna powstać zwarta masa. 1/4 z kawałka odrywamy, owijamy we folię i umieszczamy w zamrażalniku. Pozostałe ciasto wykładamy na blachę. Dociskamy ręką i nakłuwamy widelcem. Pieczemy 15 minut w 170* Jabłka obieramy i kroimy na cząsteczki. Mieszamy z cynamonem. Białka z jajek miksujemy na pianę, pod koniec stopniowo dosypujemy cukier. Masa z białek powinna być aksamitna i szklista. Na podpieczony spód, dajemy jabłka, następnie bezę i starte ciasto z zamrażalnika. Całość pieczemy 40 minut w 160*