Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciacho.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28311
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28311
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Przygotuj tortownicę o średnicy 25 cm
Masło roztopić, nie doprowadzać do wrzenia. Przestudzić, tak żeby było cały czas płynne. Dodać trzy żółtka, 1/3 szklanki cukru, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać najlepiej łyżką, następnie ręką. Powinna powstać zwarta masa. 1/4 z kawałka odrywamy, owijamy we folię i umieszczamy w zamrażalniku. Pozostałe ciasto wykładamy na blachę. Dociskamy ręką i nakłuwamy widelcem. Pieczemy 15 minut w 170* Jabłka obieramy i kroimy na cząsteczki. Mieszamy z cynamonem. Białka z jajek miksujemy na pianę, pod koniec stopniowo dosypujemy cukier. Masa z białek powinna być aksamitna i szklista. Na podpieczony spód, dajemy jabłka, następnie bezę i starte ciasto z zamrażalnika. Całość pieczemy 40 minut w 160*