Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , smaczne ciasto kruche z morelami i jabłkami. Robi się je szybko i na pewno posmakują rodzince. Polecam do popołudniowej kawki lub herbatki.
blaszka średniej wielkości, papier do pieczenia, miska, folia spożywcza, rondel, łyżka,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16023
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4859
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16023
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4859
Składniki
Ciasto; Składniki ciasta włożyć do miski i szybko zagnieść kruche gładkie ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na 60 minut do lodówki. Mus owocowy; Jabłka po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych podsmażamy z cukrem z odrobiną wody, gdy jabłka zaczną się rozpadać dodajemy oczyszczone morele i dalej podsmażamy około 15 - 20 minut mieszając aby się nie przypaliły. Na koniec zdejmujemy z ognia i dodajemy mąkę ziemniaczaną energicznie mieszając. Po wyjęciu ciasto podzielić na dwie części większą i mniejszą. Większą część ciasta rozłożyć na dnie średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarować przygotowany wcześniej mus owocowy, na wierzch rozkruszyć pozostałe ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 - 45 minut . Po upieczeniu i wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto po upieczeniu i rozkrojeniu.
Ciasto gotowe do podania.