Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , smaczne ciasto kruche z morelami i jabłkami. Robi się je szybko i na pewno posmakują rodzince. Polecam do popołudniowej kawki lub herbatki.
blaszka średniej wielkości, papier do pieczenia, miska, folia spożywcza, rondel, łyżka,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10576
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3212
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2324
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10576
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3212
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2324
Składniki
Ciasto; Składniki ciasta włożyć do miski i szybko zagnieść kruche gładkie ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na 60 minut do lodówki. Mus owocowy; Jabłka po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych podsmażamy z cukrem z odrobiną wody, gdy jabłka zaczną się rozpadać dodajemy oczyszczone morele i dalej podsmażamy około 15 - 20 minut mieszając aby się nie przypaliły. Na koniec zdejmujemy z ognia i dodajemy mąkę ziemniaczaną energicznie mieszając. Po wyjęciu ciasto podzielić na dwie części większą i mniejszą. Większą część ciasta rozłożyć na dnie średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarować przygotowany wcześniej mus owocowy, na wierzch rozkruszyć pozostałe ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 - 45 minut . Po upieczeniu i wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto po upieczeniu i rozkrojeniu.
Ciasto gotowe do podania.