Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno maślane, z dużą ilością owoców. Część ciasta tworzy spód, mniejsza część to kruszonka z wierzchu. Bardzo proste, pyszne szczególnie lekko ciepłe, idealne z gałką lodów.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10627
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13007
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10627
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13007
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4758
Składniki
Mąkę, masło, cukier, żółtka, proszek i sól wymieszać i rozetrzeć na kruszonkę. Odmierzyć 150 g. Do reszty dodać białka i ponownie wymieszać. Włożyć ciasto i kruszonkę do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach, rozłożyć równą warstwę na spodzie foremki. Piec 20 minut w 180°, w tym czasie pokrojone owoce podsmażyć, można dodać trochę cynamonu. Na podpieczony spód wyłożyć owoce, posypać kruszonką, piec jeszcze ok. 25 minut, do zrumienienia kruszonki z wierzchu.