Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno maślane, z dużą ilością owoców. Część ciasta tworzy spód, mniejsza część to kruszonka z wierzchu. Bardzo proste, pyszne szczególnie lekko ciepłe, idealne z gałką lodów.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 37
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 334
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 37
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 334
Składniki
Mąkę, masło, cukier, żółtka, proszek i sól wymieszać i rozetrzeć na kruszonkę. Odmierzyć 150 g. Do reszty dodać białka i ponownie wymieszać. Włożyć ciasto i kruszonkę do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach, rozłożyć równą warstwę na spodzie foremki. Piec 20 minut w 180°, w tym czasie pokrojone owoce podsmażyć, można dodać trochę cynamonu. Na podpieczony spód wyłożyć owoce, posypać kruszonką, piec jeszcze ok. 25 minut, do zrumienienia kruszonki z wierzchu.