Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto do wykonania którego możemy użyć dowolnych owoców, wszystko zależy tylko od tego na co mamy smaka.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456816
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1227
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2097
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456816
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1227
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2097
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajko i żółtka. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę. Ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykładamy spód blachy. Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180 stopni.
Na podpieczony spód wysypujemy kaszę manną, rozsmarowujemy dżem na którym układamy ćwiartki jabłek. Zapiekamy 10 min w temp 180 stopni. Z mąki, cukru pudru i masła zagniatamy kruszonkę. Schladzamy w lodówce. Białka ubijamy stopniowo dodając 8 łyżek cukru kryształu. Ubijamy do momentu uzyskania sztywnej, błyszczącej piany. Na podpieczone jabłka wykładamy bezę, którą posypujemy kruszonką. Pieczemy 15 minut w temp 120 stopni, potem kolejne 20 min w temp 100 stopni, aż góra bezy zrobi się chrupiącą.