Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto do wykonania którego możemy użyć dowolnych owoców, wszystko zależy tylko od tego na co mamy smaka.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 215
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 739
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 215
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 739
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajko i żółtka. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę. Ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykładamy spód blachy. Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180 stopni.
Na podpieczony spód wysypujemy kaszę manną, rozsmarowujemy dżem na którym układamy ćwiartki jabłek. Zapiekamy 10 min w temp 180 stopni. Z mąki, cukru pudru i masła zagniatamy kruszonkę. Schladzamy w lodówce. Białka ubijamy stopniowo dodając 8 łyżek cukru kryształu. Ubijamy do momentu uzyskania sztywnej, błyszczącej piany. Na podpieczone jabłka wykładamy bezę, którą posypujemy kruszonką. Pieczemy 15 minut w temp 120 stopni, potem kolejne 20 min w temp 100 stopni, aż góra bezy zrobi się chrupiącą.