Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Majówkę najlepsze jest ciasto z rabarbarem
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 68
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 234
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 68
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 234
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Mąkę , proszek do pieczenia, cukier puder i margarynę Kasię dokładnie wysiekać nożem , dodać żółtka i śmietanę , zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, wysmarować foremkę tłuszczem, wyłożyć folią aluminiową, rozwałkować jedną część ciasta, wyłożyć dno foremki i brzegi, następnie skroić drobno obrany rabarbar, posypać cukrem kryształem i cynamonem, rozwałkować drugą część ciasta, przykryć rabarbar, piec ciasto w 180'''' około 1 godziny. Jak wystygnie wyjąć z foremki i dokładnie posypać cukrem pudrem.