Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z czterema różnymi smakami to efektowana i bardzo smaczna wersja klasycznego przysmaku. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i zawsze wychodzi. Rozpływa się w ustach, jest przyjemnie wilgotne i jedwabiste.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 286
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 286
Składniki
1. Herbatniki blenduję blenderem, następnie łączę z rozpuszczonym masłem i układam na dnie formy.
2. Twaróg miksuję razem z cukrem, budyniem w proszku, jajkami i śmietaną 18%. 3. Masę dzielę na 4 równe części. 4. Do pierwszej części masy dodaję masę makową i jedną łyżkę mąki ziemniaczanej. 5. Do drugiej części masy dodaję rozpuszczoną czekoladę ze śmietaną 30%. 6. Do trzeciej części masy dodaję 150 g masy korówkowej. 7. Do czwartej części masy dodaję 2 łyżki mąki ziemniaczanej. 8. Każdą część ciasta mieszam dokładnie łyżką.
9. Następnie dowolnie nakładam po łyżce masy z każdej części ciasta na masie herbatnikowej. 10. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniki 70 minut w 160°C.
11. Po upieczeniu ciasto studzę, wierzch ciasta smaruję pozostałą masą korówkową i posypuję pokruszonymi orzeszkami. 12. Ciasto gotowe.
13. Smacznego