Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecież kokosanki to jeden z prostszych przepisów, czyli w sam raz na to cale zabieganie. Nagle mój wzrok przyciągnęły kokosanki czekoladowe, czyli tzw. lamingtony. Nie żebym o nich nie słyszała, nawet parę razy zapisywałam przepis na nie. Wiedziałam, ze podjęłam się zadania ambitnego, a przynajmniej pracochłonnego. No ale nie mogłam inaczej, czasem coś trzeba zrobić i koniec. Dla spokoju ducha, samozaspokojenia.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jajku i aromat/ekstrakt. Make przesiewamy z proszkiem. Do masy dodajemy na przemian mleko i mąkę oraz miód. Ciasto będzie dosyć leiste – takie ma być. Blaszkę średniej wielkości wykładamy papierem do pieczenia i pomagając sobie łyżką rozprowadzamy po niej ciasto. Pieczemy 20 – 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Sprawdzamy patyczkiem. Przed oblewaniem w czekoladzie studzimy.
Masło kroimy w kawałki. Cukier i mleko umieszczamy w rondelku i zagotowujemy. Dodajemy masło i czekamy aż to się rozpuści, na końcu dodajemy przesiane kakao i mieszamy pilnując aby polewa się nie przypaliła. Lekko ja studzimy.
Ciasto kroimy w sześciany lub prostopadłościany. Na talerzyku rozlewamy 1 – 2 łyżki polewy i maczamy w niej taki kawałeczek a następnie „panierujemy” w miseczce z wiórkami. Gotowe ciastka odstawiamy, aby czekolada nieco zastygła.