Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom dynia doskonale smakuje zarówno na słono, jak i na słodko. W tej wersji na pewno ją polubisz. To łatwe ciasto dyniowe o głębokim pomarańczowym odcieniu i miękkiej konsystencji z pewnością podbije twoje serce. Wypróbuj jako jesienny dodatek do kawy!
Polecam.
Odsłon: 209
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 318
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 495
Polecam.
Odsłon: 209
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 318
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 495
Składniki
Najpierw upiecz dynię. Obierz ją, pokrój w średniej wielkości kawałki i ułóż na blaszce do pieczenia. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza i piecz około 20-30 minut aż będzie miękka. Odłóż do wystudzenia. Kiedy nie będzie już gorąca zblenduj na gładkie purée.
Do dużej miski przełóż przygotowaną dynię, wlej olej i wbij jajka. Zmiksuj krótko. Teraz dodaj sypkie produkty, czyli obydwa cukry, proszek do pieczenia, cynamon i mąkę. Zmiksuj, aby nie było grudek.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia albo wysmaruj tłuszczem. Przełóż ciasto. Piecz około 40 minut w 180 stopniach Celsjusza do suchego patyczka. Po wyciągnięciu z piekarnika posyp ciasto dyniowe pestkami.