Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom dynia doskonale smakuje zarówno na słono, jak i na słodko. W tej wersji na pewno ją polubisz. To łatwe ciasto dyniowe o głębokim pomarańczowym odcieniu i miękkiej konsystencji z pewnością podbije twoje serce. Wypróbuj jako jesienny dodatek do kawy!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Najpierw upiecz dynię. Obierz ją, pokrój w średniej wielkości kawałki i ułóż na blaszce do pieczenia. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza i piecz około 20-30 minut aż będzie miękka. Odłóż do wystudzenia. Kiedy nie będzie już gorąca zblenduj na gładkie purée.
Do dużej miski przełóż przygotowaną dynię, wlej olej i wbij jajka. Zmiksuj krótko. Teraz dodaj sypkie produkty, czyli obydwa cukry, proszek do pieczenia, cynamon i mąkę. Zmiksuj, aby nie było grudek.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia albo wysmaruj tłuszczem. Przełóż ciasto. Piecz około 40 minut w 180 stopniach Celsjusza do suchego patyczka. Po wyciągnięciu z piekarnika posyp ciasto dyniowe pestkami.