Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki trwa, więc i placki ze śliwkami pojawiają się na naszym stole co rusz. Tym razem placek niemalże błyskawiczny, a bardzo smaczny. Przepis jest prosty, a ciasto zawsze wychodzi. Do ciasta użyłam śliwek węgierek.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424774
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10629
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336923
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4720
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424774
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10629
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336923
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4720
Składniki
Mąkę łączymy z cukrem, proszkiem i solą. Mieszamy
Margarynę topimy i studzimy
W misce mieszamy jogurt, jajka, aromat i margarynę
Do płynnych składników dosypujemy sypkie. Dokładnie mieszamy
Ciasto przekładamy na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką
Na wierzchu ciasta układamy połówki śliwek
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy ok 55 minut
Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy, a następnie posypujemy cukrem pudrem