Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry, smaczny sposób na wykorzystanie nadmiaru winogron prawie bez pestkowych, jest naprawdę pyszny na każdą okazję..........SMACZNEGO!!!
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1201
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1315
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 191
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1201
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1315
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 191
Składniki
Winogrona oderwać z gałązek, dobrze umyć w letniej wo9dzie na durszlaku, winogrona trafiłam słodkie i prawie bez pestek. Galaretki, żelatynę wsypać do większego pojemnika, wlać 1200 ml gorącej wody, wymieszać do rozpuszczenia galaretek i żelatyny, wsypać od razu winogrona i zostawić do prawie stężenia w chłodnym miejscu. Tężejącą galaretkę wylać do wysokiej, lekko stożkowatej miski, schować do lodówki.
W misce mikserem zmiksować twaróg z wiaderka, żelatynę rozpuszczoną w wodzie i wyłożyć na galaretkę w misce. Na wierzch powkładać biszkopty na płasko i na stojąco, biszkopty małą łyżeczką zwilżyć herbatą, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Miskę wyjąć z lodówki, nożem delikatnie wokoło rantu, miskę nakryć p łaskim talerzem i odwrócić, deser lekko sam z miski się odklei.
Kroić porcje nożem maczanym w letniej wodzie.
Deser przechowywać w lodówce lub w zimnym miejscu.