Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry, smaczny sposób na wykorzystanie nadmiaru winogron prawie bez pestkowych, jest naprawdę pyszny na każdą okazję..........SMACZNEGO!!!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Składniki
Winogrona oderwać z gałązek, dobrze umyć w letniej wo9dzie na durszlaku, winogrona trafiłam słodkie i prawie bez pestek. Galaretki, żelatynę wsypać do większego pojemnika, wlać 1200 ml gorącej wody, wymieszać do rozpuszczenia galaretek i żelatyny, wsypać od razu winogrona i zostawić do prawie stężenia w chłodnym miejscu. Tężejącą galaretkę wylać do wysokiej, lekko stożkowatej miski, schować do lodówki.
W misce mikserem zmiksować twaróg z wiaderka, żelatynę rozpuszczoną w wodzie i wyłożyć na galaretkę w misce. Na wierzch powkładać biszkopty na płasko i na stojąco, biszkopty małą łyżeczką zwilżyć herbatą, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Miskę wyjąć z lodówki, nożem delikatnie wokoło rantu, miskę nakryć p łaskim talerzem i odwrócić, deser lekko sam z miski się odklei.
Kroić porcje nożem maczanym w letniej wodzie.
Deser przechowywać w lodówce lub w zimnym miejscu.