Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zachwyca różnorodnością smaków, wiśnia, orzechy, kiwi, otulone delikatną masą serowo -,,,śmietankową, istne niebo w gębie.
blaszka do pieczenia okrągła o średnicy 25 cm.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3994
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3994
Składniki
Biszkopty ułożyć w okrągłej blaszce o średnicy 25 cm , w wolne przestrzenie między nimi ,pokruszone biszkopty i orzechy. Na każdym biszkopcie po porcji konfitury.
Kiwi obrać, zblendować, dodać 1 szklankę wody , zagotować, rozpuścić galaretki o smaku kiwi, pozostawić do stężenia. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i tężejącą galaretkę , wyłożyć na ciasto.
Galaretki o smaku malinowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody , wystudzić, wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce około 4 godziny , podzielić na porcje.