Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zachwyca różnorodnością smaków, wiśnia, orzechy, kiwi, otulone delikatną masą serowo -,,,śmietankową, istne niebo w gębie.
blaszka do pieczenia okrągła o średnicy 25 cm.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242373
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242373
Składniki
Biszkopty ułożyć w okrągłej blaszce o średnicy 25 cm , w wolne przestrzenie między nimi ,pokruszone biszkopty i orzechy. Na każdym biszkopcie po porcji konfitury.
Kiwi obrać, zblendować, dodać 1 szklankę wody , zagotować, rozpuścić galaretki o smaku kiwi, pozostawić do stężenia. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i tężejącą galaretkę , wyłożyć na ciasto.
Galaretki o smaku malinowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody , wystudzić, wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce około 4 godziny , podzielić na porcje.