Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny truskawkowy :) wygląda ślicznie, a smakuje jeszcze lepiej :)
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 743
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 218
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 212
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 4161
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 743
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 218
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 212
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 4161
Składniki
Przygotowujemy galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Do gorącej wkładamy poprzecinane na pół truskawki. Mieszamy od czas do czasu (nie może nam stężeć!)
Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy cukier żółtka i resztę składników. Delikatnie mieszamy. Pieczemy ok 20 minut w 180 st. (Tortownica 24 cm.)
Ubijamy śmietankę. Kroimy truskawki w kostkę, Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce serka i miksujemy. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę masy energicznie mieszamy i nie wyłączając miksera wlewamy żelatynę. Wsypujemy truskawki i mieszamy łyżką(!). Wykładamy na biszkopt. Całość wkładamy do lodówki do stężenia. wyciągamy z galaretki zamoczone truskawki. Galaretkę odstawiamy całkowitego wychłodzenia i tak żeby nam zaczęła tężeć. Na stężałą masę układamy truskawki (tak szczelnie żeby nam zatrzymały galaretkę). Wkładamy na ok 10 minut do zamrażalki całe ciasto. Wylewamy tężejącą galaretkę do "tuneli" delikatnie żeby nie wpłynęła. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
smacznego:)