Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny truskawkowy :) wygląda ślicznie, a smakuje jeszcze lepiej :)
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 93
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 68
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3116
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10511
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 741
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 93
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 68
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3116
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10511
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 741
Składniki
Przygotowujemy galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Do gorącej wkładamy poprzecinane na pół truskawki. Mieszamy od czas do czasu (nie może nam stężeć!)
Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy cukier żółtka i resztę składników. Delikatnie mieszamy. Pieczemy ok 20 minut w 180 st. (Tortownica 24 cm.)
Ubijamy śmietankę. Kroimy truskawki w kostkę, Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce serka i miksujemy. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę masy energicznie mieszamy i nie wyłączając miksera wlewamy żelatynę. Wsypujemy truskawki i mieszamy łyżką(!). Wykładamy na biszkopt. Całość wkładamy do lodówki do stężenia. wyciągamy z galaretki zamoczone truskawki. Galaretkę odstawiamy całkowitego wychłodzenia i tak żeby nam zaczęła tężeć. Na stężałą masę układamy truskawki (tak szczelnie żeby nam zatrzymały galaretkę). Wkładamy na ok 10 minut do zamrażalki całe ciasto. Wylewamy tężejącą galaretkę do "tuneli" delikatnie żeby nie wpłynęła. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
smacznego:)