Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki tort na kazdą okazję...
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1169
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 205
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2227
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4280
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1169
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 205
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2227
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4280
Składniki
Ubijamy snieżki.
Jedną z galaretek przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i studzimy (najlepiej włożyć szklankę od razu do zimnej wody). Już zimną galaretkę (ale nie stężoną) wlewamy do śnieżek i miksujemy. Krem jest już gotowy-odstawiamy go go do lodówki na 10 min. do częściowego stężenia.
Kremem smarujemy spody (zostawiamy trochę śnieżki do dekoracji). Górę dekorujemy drugą galaretką (pokrojoną w małą kostkę) i pozostałym kremem. Boki tortu posypujemy startą czekoladą lub kolorowymi wiórkami.
Gotowy tort należy wstawić na kilka godzin do lodówki (do całkowitego stężenia kremu).