Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty torcik z dużą ilością owoców zatopionych w masie śmietanowo-serowej.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1488
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1221
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1025
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1488
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1221
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1025
Składniki
Połowę biszkoptów pokruszyć na pył i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałe biszkopty przekroić na pół i ustawić dookoła brzegu, docisnąć do spodu.
Mascarpone zmiksować z pudrem. W drugiej misce ubić na sztywno kremówkę. Żelatynę namoczyć, odcisnąć, a następnie podgrzać do rozpuszczenia. Dodać 2-3 łyżki mascarpone i wymieszać, następnie dodać do pozostałego serka. Wymieszać z ubitą śmietaną.
Owoce umyć, osuszyć. Połowę dodać do masy śmietanowej. Wymieszać i wyłożyć do tortownicy. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lódowki na 2 godziny. Przed podaniem wyłożyć na środku pozostałe owoce. Smacznego:)