Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówka bez wyrabiania w wersji ciemnej. Z truskawkami. Polecam bo szybka i prosta!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 88
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 157
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 133
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 106
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1185
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 88
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 157
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 133
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 106
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1185
Składniki
Składniki umieszczamy w dużym garnku; po kolei: 1.rozkruszone drożdże 2.cukier 3.ciepłe mleko 4.rozmącone jaja 5. olej 6.mąka 7.kakao Nie mieszamy! Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Drożdże powinny zacząć pracować.
Składniki na kruszonkę łączymy, robimy kulę, wsadzamy do zamrażarki aby potem dało się ją zetrzeć na tarce. Po 1,5 godziny ciasto mieszamy łopatką lub mikserem, przekładamy do blachy ( duża prostokątna). Na wierzchu układamy truskawki w plasterkach. Ścieramy na tarce kruszonkę i posypujemy nią ciasto. Wstawiamy na nagrzanego ( ale wyłączonego piekarnika) na około 15 minut, aby ładnie wyrosło. Po tym czasie włączamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy przez około 45 minut.
Posypujemy cukrem pudrem.