Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, obok którego nie przejdzie się obojętnie, kolorem zachwyca, bo czyż nie wygląda pięknie? To szpinak jest sprawcą tej zieleni, a który jest absolutnie niewyczuwalny. Wilgotne, smaczne, zrobimy je ekspresowo, zjemy ze smakiem. I czego chcieć więcej?, chyba tylko czarnej kawusi..))) Przepis pochodzi z tej strony, ale zmodyfikowałam składniki wg własnych potrzeb.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 205
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 205
Składniki
Szpinak rozmrozić i dobrze odsączyć z wody. Jajka ubić z cukrem, dodać powoli olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać. Na koniec dodać szpinak, mieszając łyżką. Wylać do tortownicy wyłożonej papierem (u mnie kwadratowa o rozm. 25cm) Piec w temp. 180'C, 1 godzinę, po czym wystudzić.
Wierzch ciasta skroić i widelcem wyskrobać ten właśnie wierzch od środka ciasta (można cały wierzch pokruszyć palcami, ale jak się trochę przypiecze to jest lekko brązowy i troszkę psuje nam wygląd ciasta).
Do śmietany dodać cukier, śmietan-fixy i ubić na sztywno. Na spód ciasta wyłożyć śmietanę, równo posmarować i pokruszyć okruszkami ciasta. Posypać owocem granatu lub żurawiny, u mnie kuleczki z masy cukrowej.