Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i łatwy deser. Polecam.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 349
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 559
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3740
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 104
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4966
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 349
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 559
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3740
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 104
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4966
Składniki
Do miski przesiać mąkę. Dodać cukier puder i pokrojone w kostkę masło. Zagnieść kruszonkę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć na niej kruszonkę. Włożyć na 20 minut do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. W czasie pieczenia dwa-trzy razy przemieszać kruszonkę, aby się równo upiekła. Po upieczeniu wystudzić. Umyte i oddzielone od szypułek porzeczki zblendować w wysokim naczyniu. Dodać cukier puder i ubitą kremówkę. Wymieszać. Dodać jogurt i żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki gorącej wody. Żelatyna musi być wystudzona. Jeszcze raz całość wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 1/3 kruszonki wyłożyć na dno foremki. Na to połowa przygotowanej masy kremowej z czarną porzeczką. Potem druga warstwa kruszonki. Reszta kremu. Na wierzch pozostała część kruszonki. Torcik musi być w lodowce kilka godzin, najlepiej całą noc.