Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto na słodkie weekendy, dwie warstwy masy serowej z galaretkami , dowolne owoce lata zatopione w krystalicznej bezbarwnej galaretce, na spodzie z biszkoptowych języczków, efektowne i bardzo pyszne. Przepis autorski.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 740
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 164
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31367
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 740
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 164
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31367
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Składniki
Sposób przygotowania: Biszkopciki układamy na dnie kwadratowej tortownicy. Galaretki -truskawkową i agrestowa, rozpuszczamy osobno w szklance gorącej wody, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę, prosto z lodówki ubijamy na puszystą masę, dodajemy zmielony twaróg wymieszany z cukrem pudrem, delikatnie miksujemy aż do połączenia. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy truskawkową tężejącą galaretkę, miksujemy, wsypujemy startą na tarce czekoladę, mieszamy, masę wylewamy na biszkopty, wygładzamy wkładamy na 10 minut do lodówki aby stężała.
Do pozostałej masy serowej wlewamy agrestowa galaretkę, miksujemy, wylewamy na truskawkową warstwę, rozsypujemy obrane umyte i osuszone owoce, zalewamy tężejącą krystaliczną galaretka rozpuszczoną wcześniej w 750 ml gorącej wody. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Smacznego :)