Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pyszne, pyszne zawsze wychodzi pyszne...:)
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 56
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 100
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 82
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3128
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10729
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 56
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 100
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 82
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3128
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10729
Składniki
CIASTO NA TARTĘ: Do miski wrzucamy obie mąki i masło pokrojone w kostkę masło rozdrabniamy na małe kawałki łącząc z mąką. Potem, do tego dodajemy: sól, cukier puder i wodę. Wszystko formujemy w kulkę i przekładamy na blat. Rozwałkować koło i przełożyć do formy, nakłuć widelcem i przełożyć do lodówki na 30 minut. Nagrzać piekarnik do 180*C. Spód do tarty piec przez 20-25 minut. (Aż się zazłoci). KREM: Żółtka i cukier włożyć do miski i ubijać trzepaczką, albo mikserem, aż masa zbieleje. Masę delikatnie wymieszać z mąką. Zagotować mleko... Stale mieszając masę, wąskim strumieniem wlewać do niej wrzące mleko. Gdy masa będzie gładka, przelać ja do garnka o grubym dnie. Mieszając drewnianą łyżką, podgrzewać na wolnym ogniu, aż krem zgęstnieje. Gdy zawrze, odstawić z ognia i przelać do głębokiego talerza (albo salaterki). Wierzch posmarować kawałkiem masła, by nie zrobił się kożuch. Na upieczonym spodzie rozsmarować WYSTUDZONY krem, a następnie poukładać: myte, obrane i pokrojone truskawki. (Truskawki muszą być suche). Włożyć tarte do lodówki na kilka godzin, aż masa stężeje. Na gotową tarte posypać cukier puder przez sitko i położyć mięte albo melisę...SMACZNEGO!!!