Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne i przepyszne ciasto na ciepły niedzielny poranek i każdy inny dzień.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4332
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7291
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85583
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4332
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7291
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85583
Składniki
Tortownica 20-22 cm. Ugotować galaretkę i wymieszać z dżemem, lekko schłodzić. Schłodzoną śmietanę i serek ubić na sztywno, pod koniec dodać oba cukry, sok z cytryny i fix. Biszkopty nasączyć kawą, ułożyć na dnie tortownicy. Przykryć kremem, schłodzić. Potem wylać tężejącą galaretkę, schłodzić.