Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2014
polecam są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno...
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 180
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 365
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3153
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 180
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 365
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3153
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, rozprowadź w małej ilości ciepłego mleka. Do drożdży dodaj pozostałe składniki i utrzyj mikserem na jednolite gęste ciasto.
Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoja objętość.
Chochelką nabieraj małe porcje ciasta i smaż na rozgrzanym tłuszczu małe racuszki - z obu stron na złoty kolor.
Posyp najpierw cukrem wymieszanym z cynamonem, a następnie cukrem pudrem.