Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12122
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 25
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2126
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 219
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12122
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 25
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2126
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 219
Składniki
Użyłam kwaśnej chudej śmietany aby lody były lżejsze, można użyć kremówki i ja ubić a potem już wszystko to samo. Wymieszałam trzepaczka malaksera w jednym pojemniku, śmietanę, sok z połowy cytryny, posiekaną miętę, cukier puder i skórkę stratą z połowy cytryny i dodałam aromat rumowy do ciast. Mieszaninę wlałam do maszynki do lodów. Przy małej ilości lody były gotowe w 20 minut. .
Świetnie smakują z owocami i udekorowane listkami mięty. Smacznego :)