Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasteczka jest w naszej rodzinie od pokoleń, ciasteczka są łatwe w przygotowaniu. Najlepsze są po kilku dniach leżaczkowania. A ozdobione lukrem i cukrowymi pisakami cieszą oko, a w ozdabianie ciastek możemy zaangażować nasze pociechy ???? Cała rodzina będzie miała wiele radości.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Składniki
1. Margarynę i cukier ucieramy za pomocą miksera, gdy cukier i margaryna się połączą dodajemy po 1 żółtku. Ucieramy do momentu aż żółtka dobrze się wkręcą. 2. Do masy dodajemy mąki – tyle by powstało ciasto jak na pierogi. 3. Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 0.5 cm i za pomocą foremek wykrawamy ciastka. 4. Ciastka układamy na blaszce w większych odstępach od siebie. Pieczemy w 190 stopniach około 15 minut – do momentu aż nabiorą złoty kolor 5. Ostudzone ciastka udekoruj lukrem i pisakami cukrowymi