Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zniewalający smak ciasta, zapisz przepis , będziesz do niego wracać.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1033
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104858
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1033
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104858
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi, na koniec dodać mak i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub suchego patyczka.
Wystudzić, przekroić na połowę. Konfiturę brzoskwiniową zagotować , wymieszać z galaretką brzoskwiniową , wystudzić wyłożyć na połowę ciasta.
Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach letniej wody. Brzoskwinie umyć pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serkiem mascarpone. Napęczniałą żelatynę podgrzewać do rozpuszczenia, dodać 2 łyżki masy i połączyć z masą śmietanowo - serową , dodać brzoskwinie, wymieszać , wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Konfiturę malinową włożyć do rondelka zagotować i wymieszać z galaretką malinową, wystudzić , wyłożyć na ciasto.
Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.