Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zniewalający smak ciasta, zapisz przepis , będziesz do niego wracać.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4162
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4162
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi, na koniec dodać mak i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub suchego patyczka.
Wystudzić, przekroić na połowę. Konfiturę brzoskwiniową zagotować , wymieszać z galaretką brzoskwiniową , wystudzić wyłożyć na połowę ciasta.
Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach letniej wody. Brzoskwinie umyć pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serkiem mascarpone. Napęczniałą żelatynę podgrzewać do rozpuszczenia, dodać 2 łyżki masy i połączyć z masą śmietanowo - serową , dodać brzoskwinie, wymieszać , wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Konfiturę malinową włożyć do rondelka zagotować i wymieszać z galaretką malinową, wystudzić , wyłożyć na ciasto.
Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.