Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo pyszne ciasteczka makowe przełożone kremem mascarpone z cynamonem. Ciasteczka pysznie pachną i tak samo smakują. Polecam podać z filiżanka aromatycznej kawy. Zachęcam do upieczenia i smacznego życzę :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6170
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8659
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6170
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8659
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy na około pół godziny do lodówki.
Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i za pomocą foremki wykrawamy ciasteczka.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Upieczone ciasteczka dokładnie studzimy.
Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cynamonem. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobą tylką.
Ciasteczka przekładamy kremem. Wyciskamy rozetkę na ciastko, kładziemy drugie i znów wyciskamy rozetkę.
Gotowe ciasteczka podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 4 blaszki upieczonych ciasteczek.