Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki , pyszny i prosty do przygotowania deser na bazie masy makowej i ciasta francuskiego. Polecam
nóż, papier do pieczenia, blacha, łyżka,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
czas przygotwania15 minut + czas pieczenia Ciasto francuskie wyjąć z lodówki chwilę wcześniej przed rozpoczęciem pracy. Rozłożyć , pociąć na trójkąty. Na każdym trójkącie rozłożyć porcję masy makowej , zwinąć tworząc rogalik, zwijać zacząć od szerokiej strony ciasta. Górę każdego rogala posmarować rozbełtanym białkiem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia ( ja wykorzystałam papier z ciasta francuskiego). Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , włożyć przygotowane rogaliki i piec 20 minut. na złoty kolor. W międzyczasie kiedy rogaliki się pieką rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę z dodatkiem mleka. Po upieczeniu wyjąc i polać rozpuszczoną czekoladą. Smacznego
Przygotowanie ciasta, pocięcie w trójkąty i rozłożenie maku.
Rogaliki zwinięte gotowe do pieczenia.
Rogaliki po upieczeniu.
Rogaliki gotowe do podania.