Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec przygotowany na imprezę Andrzejkową. Przepis prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny. Polecam również na świąteczny stół.
miska, szklanka, widelec, folia spożywcza, nóż, tarka,
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14459
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4333
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 933
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1163
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4128
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14459
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4333
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 933
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1163
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4128
Składniki
Suche składniki na ciasto włożyć do miski , dodać pokrojone w kawałki masło, zagnieść ciasto, podczas zagniatanie dodać żółtka, następnie dodać śmietanę, cukier z cukrem waniliowym i rękoma zagnieść gładkie jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części , jedną zawinąć w folię spożywczą , włożyć do zamrażarki, natomiast drugą schłodzić w lodówce około 20 minut. Po tym czasie schłodzonym ciastem wyłożyć spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. ( wielkość blaszki 18 /28 cm.) , nakłuć widelcem. Masa makowa; Puszkę masy makowej wyłożyć do miski, dodać ubite na sztywno białka delikatnie wymieszać, po wymieszaniu dodać obrane , starte na tarce o dużych oczkach jabłko , bułkę tartą oraz opcjonalnie bakalie jakie lubimy. Całość wymieszać do połączenia składników. Na przygotowany spód rozłożyć masę makową, na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut, po czym wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Do masy dodać starte jabłko.
Rozłożenie masy makowej na przygotowany spód.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto gotowe do pokrojenia i podania. Smacznego