Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho do kawki.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 19
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3310
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1319
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1894
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 624
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 19
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3310
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1319
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1894
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 624
Składniki
Wykonanie: Margarynę i smalec posiekać, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i żółtka, następnie wyrobić kruche ciasto.
Ciasto włożyć do lodówki na pół godziny, po czym rozwałkować i przenieść na wałku do przygotowanej formy.
Na ciasto wyłożyć mak i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 minut.
Ubić białka z cukrem pudrem na sztywno, wyłożyć na podpieczony placek i piec jeszcze przez 15 minut.