Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i jest naprawdę pyszne..;)
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 62
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 203
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 62
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 203
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Składniki
Masę makową przełożyć do miski, dodać bakalie, żółtka i ubite na sztywno białka oraz alkohol. Całość dobrze wymieszać.
Margarynę utrzeć z jajkami i cukrem na puszysto. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Utrzeć.
Przygotować 2 keksówki, wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką. Do każdej keksówki przełożyć po połowie ciasta. Na środek wyłożyć łyżką po połowie maku. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 60 minut w temp. 180C