Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i jest naprawdę pyszne..;)
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Składniki
Masę makową przełożyć do miski, dodać bakalie, żółtka i ubite na sztywno białka oraz alkohol. Całość dobrze wymieszać.
Margarynę utrzeć z jajkami i cukrem na puszysto. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Utrzeć.
Przygotować 2 keksówki, wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką. Do każdej keksówki przełożyć po połowie ciasta. Na środek wyłożyć łyżką po połowie maku. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 60 minut w temp. 180C