Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nie tylko bożonarodzeniowe. Ciasto z biszkoptem makowym i kisielowo-budyniowym. Przełożone bitą śmietaną, bardzo pyszne.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 131
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 79
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 131
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 79
Składniki
biszkopt makowy-Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać. Dosypać mak i kokos. Mieszając dolewać mleko, olejek. Na koniec wlać rozpuszczone i letnie masło. Wymieszać, przelać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40) Piec w 175*ok. 40 min.
biszkopt kisielowo-budyniowy.Białka ubić z cukrem, potem dodawać po żółtku i ubić. Przesiewać do tego stopniowo kisiele z budyniami i proszkiem , delikatnie mieszając. Przelać do blaszki(takiej samej co poprzednio) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180* ok 25-30 min.
Dżem zagotować i wlać rozmieszany kisiel z wodą. Ciepły wyłożyć na biszkopt makowy.Schłodzić.
krem-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą, ostudzić do letniego. Ubić schłodzoną śmietankę z cukrem i fixem. Dodawać serek i zmiksować. Na koniec. powoli wlewać płyn z żelatyną. Szybko wyłożyć na krem owocowy. Przykryć białym biszkoptem.
Rozpuścić czekolady z masłem i mlekiem na parze.Ciepłym posmarować ciasto.