Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie deserki bez pieczenia. Pokruszone biszkopty, maliny z galaretką pod bitą śmietaną posypane płatkami migdałowymi i bezą. Musisz tego spróbować.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 312
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 48
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 89
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 150
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17098
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 312
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 48
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 89
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 150
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17098
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Składniki
Maliny umyj i osusz. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Odstaw do wystudzenia. Na dno pucharków wsyp po 3 łyżki pokruszonych biszkoptów, następnie ułóż maliny. Na suchej patelni, na bardzo małej mocy palnika upraż migdały na lekko złoty kolor, j od czasu do czasu mieszając potrząsając patelnią. Kiedy galaretka będzie już tężeć przełóż do rękawa cukierniczego i napełnij pucharki. Włóż do lodówki na czas przygotowania kremu śmietankowego. W misie miksera umieść mascarpone, kremówkę oraz cukier puder. Ubij na sztywno. Przełóż do rękawa cukierniczego z tylką i wyłóż na stężałą galaretkę. Udekoruj pokruszonymi bezikami i płatkami migdałowymi. Deserki przechowuj w lodówce.
Porada: możesz również użyć mrożonych malin. Dodaj do przesuszonej galaretki, kiedy zacznie tężeć wylej na pokruszone biszkopty.