Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie deserki bez pieczenia. Pokruszone biszkopty, maliny z galaretką pod bitą śmietaną posypane płatkami migdałowymi i bezą. Musisz tego spróbować.
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 31
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 93
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 867
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 31
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 93
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 867
Składniki
Maliny umyj i osusz. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Odstaw do wystudzenia. Na dno pucharków wsyp po 3 łyżki pokruszonych biszkoptów, następnie ułóż maliny. Na suchej patelni, na bardzo małej mocy palnika upraż migdały na lekko złoty kolor, j od czasu do czasu mieszając potrząsając patelnią. Kiedy galaretka będzie już tężeć przełóż do rękawa cukierniczego i napełnij pucharki. Włóż do lodówki na czas przygotowania kremu śmietankowego. W misie miksera umieść mascarpone, kremówkę oraz cukier puder. Ubij na sztywno. Przełóż do rękawa cukierniczego z tylką i wyłóż na stężałą galaretkę. Udekoruj pokruszonymi bezikami i płatkami migdałowymi. Deserki przechowuj w lodówce.
Porada: możesz również użyć mrożonych malin. Dodaj do przesuszonej galaretki, kiedy zacznie tężeć wylej na pokruszone biszkopty.