Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie deserki bez pieczenia. Pokruszone biszkopty, maliny z galaretką pod bitą śmietaną posypane płatkami migdałowymi i bezą. Musisz tego spróbować.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 249
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 133
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 641
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 249
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 133
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 641
Składniki
Maliny umyj i osusz. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Odstaw do wystudzenia. Na dno pucharków wsyp po 3 łyżki pokruszonych biszkoptów, następnie ułóż maliny. Na suchej patelni, na bardzo małej mocy palnika upraż migdały na lekko złoty kolor, j od czasu do czasu mieszając potrząsając patelnią. Kiedy galaretka będzie już tężeć przełóż do rękawa cukierniczego i napełnij pucharki. Włóż do lodówki na czas przygotowania kremu śmietankowego. W misie miksera umieść mascarpone, kremówkę oraz cukier puder. Ubij na sztywno. Przełóż do rękawa cukierniczego z tylką i wyłóż na stężałą galaretkę. Udekoruj pokruszonymi bezikami i płatkami migdałowymi. Deserki przechowuj w lodówce.
Porada: możesz również użyć mrożonych malin. Dodaj do przesuszonej galaretki, kiedy zacznie tężeć wylej na pokruszone biszkopty.