Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto w trochę innej wersji na biszkopcie z kremem budyniowym, oraz maliny zalane galaretką malinową, całość smakuje wybornie .
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181934
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181934
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem wymieszaj i przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 20 minut w temperaturze 180 st.
Krem budyniowy Z pół litra mleka odlej szklankę mleka, resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym , w pozostałym mleku rozmieszaj obie mąki i żółtka, masę jajeczną wlej do gotującego się mleka i ugotuj budyń. Przykryj folią spożywczą i zostaw do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj po jednej łyżce budyniu, utrzyj puszysty krem, na koniec dodaj kilka kropli olejku waniliowego .
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu, zostaw do lekkiego stężenia .
Biszkopt nasącz wodą z cytryną, wyłóż krem i rozsmaruj, na krem ułóż maliny i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.