Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto w trochę innej wersji na biszkopcie z kremem budyniowym, oraz maliny zalane galaretką malinową, całość smakuje wybornie .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5638
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1120
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5166
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1541
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5638
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1120
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5166
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1541
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem wymieszaj i przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 20 minut w temperaturze 180 st.
Krem budyniowy Z pół litra mleka odlej szklankę mleka, resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym , w pozostałym mleku rozmieszaj obie mąki i żółtka, masę jajeczną wlej do gotującego się mleka i ugotuj budyń. Przykryj folią spożywczą i zostaw do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj po jednej łyżce budyniu, utrzyj puszysty krem, na koniec dodaj kilka kropli olejku waniliowego .
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu, zostaw do lekkiego stężenia .
Biszkopt nasącz wodą z cytryną, wyłóż krem i rozsmaruj, na krem ułóż maliny i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.