Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt z kremem na bazie galaretki i budyniu i malinami. Robiłam to ciasto również w wersji wiśniowej. Obie są pyszne. Wybaczcie, że zdjęcie nie jest najlepszej jakości.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19676
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4361
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1058
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1240
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4250
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19676
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4361
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1058
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1240
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4250
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na pianę. Potem dajemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy. Do żółtek dodajemy ocet i proszek do pieczenia mieszamy. Żółtka zaczną rosnąć - łączymy je z pianą. Dajemy przesianą mąkę delikatnie i dokładnie wszystko mieszamy. Torownicę wyłożoną papierem do pieczenia napełniamy ciastem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) Pieczemy do suchego patyczka.
Kompot malinowy dzielimy na 2 części. Jedną część wlewamy do małego rondelka i zagotowujemy. Kiedy zacznie wrzeć wsypujemy galaretkę malinową i rozpuszczamy. W drugiej części rozprowadzamy budyń łączymy z pierwszą częścią i zagotowujemy. Powstanie masa podobna do kiślu. Studzimy. Masło ucieramy na puch z cukrem i żółtkami dodajemy masę budyniowo-galaretkową mieszamy. 2 białka ubijamy na pianę i dajemy do kremu. Na koniec mieszamy delikatnie masę z malinami. Część owoców zastawiamy do dekoracji. Biszkopt skropić wodą z cytryną. Gotową masę wykładamy na ciasto. Dekorujemy resztą malin. *Ciasto w wersji wiśniowej można przygotować ze świeżych owoców lub używając np. wiśni w syropie. Rozcieńczony syrop zastąpi kompot.