Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pierwsze : jest bez pieczenia. Po drugie : każdy sobie z nim poradzi. Po trzecie : Jest smaczne i szybkie do zrobienia ( no trzeba poczekać aż się zetnie ).
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 43
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 703
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 43
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 703
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Blaszkę średniej wielkości wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć warstwą herbatników. Do garna wlać mleko, dodać masło i wsypać cukier oraz kakao. Zagotować. Gdy mleko się zagotuje wsypać kaszę i energicznie mieszając gotować kilka minut aż kasza zgęstnieje. Gorącą masę wyłożyć na ciastka, wyrównać powierzchnię i wyłożyć drugą część ciastek. W rondelku umieścić składniki polewy i podgrzewać na małym ogniu aż wszystko się połączy a cukier rozpuści. Polewy nie można zagotować. Gotową polewę wylać na ciastka a gdy lekko stężeje posypać posypką. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia a potem kroić między ciastkami.