Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe ciasto bogate w witaminki za sprawą marchewki, polecam wam bo warto wypróbować je !!! Udaje się!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112774
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 86
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 210
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 349
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112774
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 86
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 210
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 349
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Składniki
Masa śnieżkowa: Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, łączymy je z rozpuszczonymi we wrzątku tężejącymi galaretkami.
Masa z sokiem: 300 ml soku zagotowujemy. W 200 ml soku rozrabiamy budyń i mieszamy z gotującym się sokiem. Zagotowujemy i ściągamy z ognia, wsypujemy galaretkę i mieszamy.
Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo mąkę, olej, cynamon i sodę. Na końcu wsypujemy marchewkę. Pieczemy na formie 25/36 wyścielonej pergaminem w 180 stopniach do 40 minut. Studzimy i przekrawamy na pół.
Przełożenie: Ciasto- masa śnieżkowa- ciasto- masa z sokiem