Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe ciasto bogate w witaminki za sprawą marchewki, polecam wam bo warto wypróbować je !!! Udaje się!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5731
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1186
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12352
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5731
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1186
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12352
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5201
Składniki
Masa śnieżkowa: Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, łączymy je z rozpuszczonymi we wrzątku tężejącymi galaretkami.
Masa z sokiem: 300 ml soku zagotowujemy. W 200 ml soku rozrabiamy budyń i mieszamy z gotującym się sokiem. Zagotowujemy i ściągamy z ognia, wsypujemy galaretkę i mieszamy.
Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo mąkę, olej, cynamon i sodę. Na końcu wsypujemy marchewkę. Pieczemy na formie 25/36 wyścielonej pergaminem w 180 stopniach do 40 minut. Studzimy i przekrawamy na pół.
Przełożenie: Ciasto- masa śnieżkowa- ciasto- masa z sokiem