Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z malinowym musem na kakaowym spodzie. Tak delikatny, że po prostu rozpływa się w ustach.
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1024
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 64
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42840
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8172
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1024
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 64
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42840
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8172
Składniki
Maliny, cukier i cukier waniliowy wymieszać w garnku i cały czas mieszając zagotować aż cukier się rozpuści. Przetrzeć przez sito do garnka, w którym się gotowały. Skrobię wymieszać z sokiem cytrynowym i wymieszać z przetartymi malinami i ponownie zagotować cały czas mieszając. Ostudzić.
Formę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Składniki na ciasto zagnieść, aby powstała kruszonka. Ciastem wyłożyć dno tortownicy, przycisnąć łyżką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut. Wyciągnąć, lekko ostudzić.
Serki, śmietanę i jajka zmiksować, dodać cukier, skrobię i skórkę cytrynową. Masę wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzchu delikatnie wylać przetarte maliny i widelcem zrobić marmurek. Ciasto wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 10 minut. Następnie zredukować temperaturę do 160 stopni i piec następne 45 minut. Po upieczeniu zostawić na 10 minut w piekarniku z uchylonym drzwiczkami, potem wyjąć i ostudzić. Smacznego :)