Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z malinowym musem na kakaowym spodzie. Tak delikatny, że po prostu rozpływa się w ustach.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2512
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101883
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6281
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2512
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101883
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6281
Składniki
Maliny, cukier i cukier waniliowy wymieszać w garnku i cały czas mieszając zagotować aż cukier się rozpuści. Przetrzeć przez sito do garnka, w którym się gotowały. Skrobię wymieszać z sokiem cytrynowym i wymieszać z przetartymi malinami i ponownie zagotować cały czas mieszając. Ostudzić.
Formę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Składniki na ciasto zagnieść, aby powstała kruszonka. Ciastem wyłożyć dno tortownicy, przycisnąć łyżką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut. Wyciągnąć, lekko ostudzić.
Serki, śmietanę i jajka zmiksować, dodać cukier, skrobię i skórkę cytrynową. Masę wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzchu delikatnie wylać przetarte maliny i widelcem zrobić marmurek. Ciasto wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 10 minut. Następnie zredukować temperaturę do 160 stopni i piec następne 45 minut. Po upieczeniu zostawić na 10 minut w piekarniku z uchylonym drzwiczkami, potem wyjąć i ostudzić. Smacznego :)