Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z delikatną nutką mięty jest pyszny i orzeźwiający. Rewelacyjnie smakuje w upalne dni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3756
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3756
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Składniki
Galaretkę brzoskwiniową wymieszać w 600 ml gorącej wody, odłożyć do stężenia. Na dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm ułożyć ciasteczka.
Jeżyny i borówki wsypać do garnka, dodać cukier, 1-2 łyżki wody, rozgotować, wymieszać cukrem z wanilią, przetrzeć przez sito, oziębić.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 200 ml wrzącej wody, lekko przestudzić. Ser biały i serek mascarpone zmiksować z galaretką agrestową, podzielić na dwie części. Jedną część wymieszać z syropem miętowym i wyłożyć na ciasteczka do przygotowanej tortownicy.
Drugą połowę masy serowej wymieszać z przecierem owocowym.
Wylać na białą warstwę, delikatnie zamieszać szpatułką, odłożyć do stężenia.
Na schłodzony sernik ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.
Sernik pokroić po całkowitym stężeniu.