Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z delikatną nutką mięty jest pyszny i orzeźwiający. Rewelacyjnie smakuje w upalne dni.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10990
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3986
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42659
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 470
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 314
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 421
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10990
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3986
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42659
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 470
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 314
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 421
Składniki
Galaretkę brzoskwiniową wymieszać w 600 ml gorącej wody, odłożyć do stężenia. Na dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm ułożyć ciasteczka.
Jeżyny i borówki wsypać do garnka, dodać cukier, 1-2 łyżki wody, rozgotować, wymieszać cukrem z wanilią, przetrzeć przez sito, oziębić.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 200 ml wrzącej wody, lekko przestudzić. Ser biały i serek mascarpone zmiksować z galaretką agrestową, podzielić na dwie części. Jedną część wymieszać z syropem miętowym i wyłożyć na ciasteczka do przygotowanej tortownicy.
Drugą połowę masy serowej wymieszać z przecierem owocowym.
Wylać na białą warstwę, delikatnie zamieszać szpatułką, odłożyć do stężenia.
Na schłodzony sernik ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.
Sernik pokroić po całkowitym stężeniu.