Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z delikatną nutką mięty jest pyszny i orzeźwiający. Rewelacyjnie smakuje w upalne dni.
Polecam.
Odsłon: 158
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 412
Polecam.
Odsłon: 158
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 412
Składniki
Galaretkę brzoskwiniową wymieszać w 600 ml gorącej wody, odłożyć do stężenia. Na dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 22 cm ułożyć ciasteczka.
Jeżyny i borówki wsypać do garnka, dodać cukier, 1-2 łyżki wody, rozgotować, wymieszać cukrem z wanilią, przetrzeć przez sito, oziębić.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 200 ml wrzącej wody, lekko przestudzić. Ser biały i serek mascarpone zmiksować z galaretką agrestową, podzielić na dwie części. Jedną część wymieszać z syropem miętowym i wyłożyć na ciasteczka do przygotowanej tortownicy.
Drugą połowę masy serowej wymieszać z przecierem owocowym.
Wylać na białą warstwę, delikatnie zamieszać szpatułką, odłożyć do stężenia.
Na schłodzony sernik ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.
Sernik pokroić po całkowitym stężeniu.