Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masę budyniowo orzechową przygotowałam jako nadzienie do moich foremek na ciasteczka orzeszki. Masa delikatna i smaczna, a ciasteczka z ta masa rozpływają się w ustach. ( można dodać większą ilość mielonych orzechów włoskich ) .
garnek, łyżka, szklanka, miska, młynek do orzechów,
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1222
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1222
Składniki
Mleko 200 ml . zagotuj a w pozostałym mleku rozmieszaj proszek budyniowy. Do gotującego sie mleka cały czas energicznie mieszając wlewaj rozmieszany proszek budyniowy. Gotuj do całkowitego zgęstnienia budyniu. Gotowy budyń ściągnij z ognia, zakryj folią spożywczą i odłóż do całkowitego wystudzenia( budyń musi być całkowicie zimny ). W między czasie utrzyj masło lub margarynę z cukrem pudrem. ( Masło o temperaturze pokojowej ). Do utartego masła dodawaj stopniowo całkowicie zimy budyń. Po każdym dodaniu budyniu miksuj do połączenia składników ale nie za długo. Na samym końcu masę śmietanowo - budyniową połącz z zmielonymi orzechami włoskimi. ( ja dodałam szklankę, ale można dodać więcej ) Taką masą napełniam moje foremki na ciasteczka orzechowe.
Pyszna masa budyniowo - orzechowa gotowa do podania.