Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja córka zrobiła mi niespodziankę i pierwszy raz upiekła sama ciasteczka. Babcia odmierzyła jej jedynie składniki i nastawiła piekarnik. Skorzystała z przepisu na maślane ciasteczka z marmoladą. Kruche, proste i szybkie w przygotowaniu maślane ciasteczka z dodatkiem marmolady, pycha!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5898
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1355
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5898
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1355
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Składniki
Szklanka = 250 ml Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier puder, sól, cukier waniliowy, masło i jajko. Wszystko razem posiekać nożem i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do lodówki na 20 minut.
Po tym czasie odrywać kawałki ciasta i formować kulki. Każdą kulkę umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zgnieść kulki szklanką (dzięki temu są równe). Łyżeczkę marmolady wyłożyć na środku każdego ciasteczka. Piec około 12 minut w temperaturze 180 stopni C w funkcji termoobieg do momentu, aż zaczną się rumienić na brzegach. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Smacznego!