Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w swojej prostocie ciasto z dodatkiem masła i prawdziwej wanilii oraz soczystymi letnimi owocami. Po prostu pyszne ciasto jak u babci.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4320
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4320
Składniki
Kruszonka: Składniki kruszonki umieszczamy w misce. Rozkruszamy je w dłoniach do uzyskania kruszonki. Kruszonkę wkładamy do zamrażarki. Ciasto: Jajka, cukier kryształ, ziarna wanilii, sól oraz rum umieszczamy w misce. Dokładnie ubijamy do uzyskania puszystej masy. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz roztopione masło. Ponownie miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy świeże owoce. Ja ułożyłam podwójne pasy z moreli, wiśni, malin i mango. Owoce posypujemy schłodzoną kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 45 minut w 180°C. Ciasto posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe.