Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo wilgotne i nadaje się praktycznie do wszystkich owoców. Najczęściej piekę je ze śliwkami ale z rabarbarem też wyszło całkiem niezłe :)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 65
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1093
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 65
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1093
Składniki
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem (1 szklanka) na pulchną masę i ciągle ubijając wlewamy maślankę (1 szklanka), ole (0,5 szklanki)j. Dodajemy mąkę (2,5 szklanki) z proszkiem do pieczenia. Składniki dokładnie mieszamy. Rabarbar: Rabarbar obieramy i kroimy w 1-2 cm kawałki. Na patelni zasypujemy cukrem (1 szklanka) i dusimy przez chwilę (ok 10 min) mieszając aż rabarbar puści sok. Przelewamy przez sito i pozostawiamy do odcieknięcia. Kruszonka: Robimy kruszonkę mieszając ze sobą w miseczce składniki (10 łyżek oleju+10 łyżek cukru+10 łyżek mąki)
Formę do pieczenia (duża blacha) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto a na nie wykładamy rabarbar. Kruszonkę skubiąc palcami wykładamy na rabarbarze. Ciasto pieczemy 40-45 min w temperaturze 200 stopni.