Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajecznego, mega słodkiego mazurka. Mazurek ma kruchy, delikatny spód, posmarowany konfiturą brzoskwiniową i posypany bakaliami, a do tego czekolada. Ciasto jest pyszne.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 48
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 48
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Składniki
Przygotowujemy kruchy spód. Masło ucieramy, dodajemy kolejno żółtka (ugotowane i surowe). Ucieramy, aż dobrze się połączą. Wtedy do masy dodajemy mąkę, cukier, migdały oraz skórkę z cytryny. Ciasto zagniatamy i schładzamy 30 minut. Po tym czasie formę o średnicy około 25 cm smarujemy masłem i wysypujemy grysikiem. Ciastem wylepiamy spód foremki i przekuwamy widelcem. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach.
Konfiturę rozsmarowujemy na upieczonym spodzie, całość posypujemy bakaliowym mixem i polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.