Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy mazurek na Wielkanoc! kruchy czekoladowy spód na to krem kawowy z mascarpone i czekolada z wisienkami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3039
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3039
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Składniki
Mąkę wymieszać w misce z proszkiem do pieczenia, kakao i cukrem. Dodać pokrojone w kostkę masło i wyrobić na kruszonkę, dodać jajko i zagnieść ciasto. Przełożyć do foli i włożyć do lodówki na godzinę.
Z ciasta odłożyć 1/5 a resztę rozwałkować na papierze do pieczenia w prostokąt , dociąć boki, żeby nadać ładny kształt prostokątny wielkości blachy, przełożyć na blachę. Z resztek ciasta uformować wałeczki i wyłożyć brzegi ciasta żeby powstał kant.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 20 minut. Mascarpone zmiksować z cukrem, kawę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, lekko przestudzić wlać do mascarpone i zmieszać. Masę wylać na wierzch. Czekoladę deserową rozpuścić, przelać do rękawa cukierniczego i wycisnąć na wierzch kratkę (można też po prostu polać wierzch robiąc „mazy”) Na wierzch w okienkach wyłożyć wisienki.