Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najprostszy mazurek i moim zdaniem najsmaczniejszy :-)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3479
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3479
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Składniki
Ciasto: utrzeć miękkie masło z cukrem do uzyskania białej i gładkiej masy. Nadal miksując dodawać po kolei żółtka z odrobiną wody, a na koniec mąkę. Ciasto schłodzić w lodówce około godziny. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Ciasto podzielić na 2 cześci. 2/3 rozwałkować i wyłożyć nim formę (22 x 27cm) wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą, z reszty uformować brzegi mazurka i ułożyć je w blaszce. Z ciasta, które mi pozostało zrobiłam listki do dekoracji. Ciasto lekko ponakłuwać widelcem i piec od 15 do 20 minut, wystudzić.
Masa: Miękkie masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać masę kajmakową, ucierając do połączenia składników. Wystudzone ciasto posmarować masą i ozdobić według uznania. Smacznego :-)