Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najprostszy mazurek i moim zdaniem najsmaczniejszy :-)
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 118
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1118
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 70
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 889
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 118
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1118
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 70
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 889
Składniki
Ciasto: utrzeć miękkie masło z cukrem do uzyskania białej i gładkiej masy. Nadal miksując dodawać po kolei żółtka z odrobiną wody, a na koniec mąkę. Ciasto schłodzić w lodówce około godziny. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Ciasto podzielić na 2 cześci. 2/3 rozwałkować i wyłożyć nim formę (22 x 27cm) wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą, z reszty uformować brzegi mazurka i ułożyć je w blaszce. Z ciasta, które mi pozostało zrobiłam listki do dekoracji. Ciasto lekko ponakłuwać widelcem i piec od 15 do 20 minut, wystudzić.
Masa: Miękkie masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać masę kajmakową, ucierając do połączenia składników. Wystudzone ciasto posmarować masą i ozdobić według uznania. Smacznego :-)